zkopírováno z http://www.tacos.cz Volné listy pórku a kořínky odstraníme, pórek podélně rozkrojíme, abychom dobře odstranili zem mezi listy. Pak jej příčně nakrájíme na úzké proužky, vložíme na polovinu rozehřátého másla a dusíme asi 5 minut bez podlévání. Přidáme na malé kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme usekanou petrželku a dusíme přiklopené do měkka.
www.tacos.cz Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vývarem nebo vodou a vymícháme do hladka. Povrch sypeme čerstvě usekanou petrželkou.
www.tacos.cz Podáváme jako přílohu k minutkám z hovězího masa, k vařenému hovězímu masu.
www.tacos.cz Poznámka: Dušený pórek můžeme podat též bez zahuštění jíškou.