cpt. Cook
 

Papriky s cibulí, celerem a jablky

Pečená růžičková kapusta s brusinkami

Pečené sladkokyselé cibule
(Oignons rôtis à l'aigre-douce)

Pikantní mrkev

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pór zapečený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg pórku, sůl, 1/3 l mléka, 6 g škrobové moučky, 1/2 dl kysané smetany, mletý pepř, muškátový oříšek, 8 dkg tuku, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pór očistíme, zelené konce odřízneme a pór hluboko nařízneme, avšak jen tak, aby držel v bílé části pohromadě. Opereme jej, vložíme do osolené vřící vody a asi 20 minut vaříme doměkka. Pak jej scedíme a dáme okapat. V kastrolu přivedeme do varu mléko. Zvlášť rozšleháme škrobovou moučku s trochou studené vody, přidáme do mléka, rozkvedláme, několik sekund vaříme a potom zašleháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Ohnivzdorný kastrol vymažeme tukem, rozložíme do něj pór jeden vedle druhého, zalijeme omáčkou, zasypeme strouhaným sýrem a poklademe kousky tuku. Pokrm dáme do předehřáté trouby a dozlatova zapečeme. Podáváme jako přílohu k různě upraveným jídlům, ale i jako samostatný pokrm s vařenými brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1925x    verze pro tisk

Pórek dušený s bramborami

Pyré z červené řepy

Rajčatová kaše s jablky

Restovaná zelenina

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Růžičková kapusta smažená v těstíčku

Růžičková kapusta zadělávaná

Ředkev dušená

Ředkvičky dušené jako houby

Salát z červeného zelí

Správně dušená mrkev

Studená celerová kaše

Topinamburová kaše s pažitkou
(Purée de topinambours à la cibulette)

Topinamburový gratin s brambory
(Gratin de topinambours et pommes de terre)

Zapečené fazolky