cpt. Cook
 

Papriky s cibulí, celerem a jablky

Pečená růžičková kapusta s brusinkami

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečené sladkokyselé cibule

Oignons rôtis à l'aigre-douce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  cibule, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžičky drceného koriandru, 1/2 lžíce medu, 2 lžíce sirupu z granátového jablka, 1/2 lžíce vinného octa ze sherry, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sladkokyselá pečená cibule si bude výborně rozumět s lahodnou vepřovou či jehněčí pečení. Oloupané velké cibule rozkrojte na čtvrtiny. Troubu předehřejte na 200 °C. Cibuli, olivový olej a drcený koriandr dejte do pekáčku a rukama promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti a nechte péci asi 20 minut. Promíchejte med, sirup z granátových jablek a dobrý vinný ocet ze sherry spolu se lžící vody. Zalejte touto směsí cibule, snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 20 až 30 minut, dokud cibule nejsou dozlatova. Ihned podávejte.

www.tacos.cz Melasa z granátových jablek se vyrábí zahušťováním ovocné štávy na hustou a lepkavou tekutinu s lahodnou sladkokyselou chutí. Lze ji nalézt v prodejnách zaměřených na východní kuchyni. V receptu ji nelze ničím nahradit.

vloženo 01.02.2013    zobrazeno 1788x    verze pro tisk

Pikantní mrkev

Pór zapečený

Pórek dušený s bramborami

Pyré z červené řepy

Rajčatová kaše s jablky

Restovaná zelenina

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Růžičková kapusta smažená v těstíčku

Růžičková kapusta zadělávaná

Ředkev dušená

Ředkvičky dušené jako houby

Salát z červeného zelí

Správně dušená mrkev

Studená celerová kaše

Topinamburová kaše s pažitkou
(Purée de topinambours à la cibulette)

Topinamburový gratin s brambory
(Gratin de topinambours et pommes de terre)

Zapečené fazolky