cpt. Cook
 

Rožnovský perník

Rybízový koláč pod sklem

Rychlá bublanina s ovocem

Rychlé kakaové řezy

Rychlé řezy s jablky

Rychlý domácí perník

Rychlý koláč

Rychlý koláč s višněmi

Rychlý moučník s drobným ovocem

Rychlý ovocný páj

Rychlý závin

Segedínské tvarohové řezy

Skleněný koláč Katharine Hepburn

Skořicový jablečný koláč

Smetanový závin

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smetanový závin

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  215 dkg hladké mouky, 15  vajec, 1/2 lžička rumu,  špetka soli, 4 lžíce oleje, 4  housky, 1/2 l mléka, 8 dkg másla, 2 dkg másla, 10 dkg moučkového cukru, 15 dkg moučkového cukru, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžička vanilkové dřeně
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tento moučník je oblíbenou pochoutkou našich jižních sousedů. Rakušané mu mazlivě říkají mlíčkový nebo smetánkový. Proč, to pochopíte, až si na něm budete poprvé pochutnávat.

www.tacos.cz Z mouky, 1 vejce, rumu, soli, oleje a necelé 1/8 I teplé vody vypracujte hladké těsto. Zformujte je v kouli, potřete olejem a přikryjte. Housky nakrájejte na kostičky, zalijte 1/4 I horkého mléka. Do hmoty vmíchejte 80 g másla. Zvlášť míchejte 4 vejce se 100 g cukru tak dlouho, až se cukr rozpustí. Na pomoučené ploše těsto vyválejte a vytáhněte. Houskovou hmotu smíchejte se smetanou a vaječným krémem. Náplň navrstvěte na těsto, strany založte a srolujte závin. Vložte ho do vymaštěné formy. Povrch závinu potřete máslem, formu dejte doprostřed horké trouby na 200 stupňů. 1/4 I mléka svařte s 50 g cukru a vanilkovou dření. Závin po 25 minutách pečení zalijte a dopečte asi 20 minut.

www.tacos.cz Obměna: Náplň okořeňte citrónovou šťávou a kůrou. Někdy můžete zamíchat i rozinky. Kyselou smetanu lze nahradit jogurtem. Tip: Závin bude jemnější, když namočené housky propasírujete.

vloženo 11.07.2017    zobrazeno 1109x    verze pro tisk

Suflé s ovocem z rumového hrnce

Svatební koláče

Štrůdl

Švédské rozinkové řezy