cpt. Cook
 

Moravské svatební koláčky

Moravský jablkový koláč

Moučník s tvarohovou náplní a rybízovým sněhem

Moučník z cukety

Německý tvarohový koláč

Olejová bábovka

Ořechová nádivka do moučníků

Ořechový a makový závin

Ořechový koláč

Ostružinový koláč

Ovocné koláčky

Ovocný koláč

Ovocný koláč od Ivy

Piškotová bábovka (malá forma)

Piškotová roláda podle vlastní volby

Piškotová roláda s jahodami

Plundrové koláče s tvarohem a švestkami

Reveňový koláč s mandlemi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roláda s citrónovým krémem

recept ze stránek www.tacos.cz
14 porcí:  15  vajec, 20 dkg moučkového cukru, 3 lžíce vody, 1/2  vanilkový cukr, 10 dkg polohrubé mouky, 8 dkg škrobové moučky, 1/2 lžička kypřícího prášku do pečiva,

na náplň a zdobení: 15 listů želatiny, 2  citróny, 4 lžíce bílého vína, 2 cl pomerančového likéru, 3  žloutky, 18 dkg moučkového cukru, 1/2 l šlehačky, 2 dkg moučkového cukru, 1/4 l šlehačky, 1/2 lžíce sekaných pistácií, 14  třešní maraschino

zkopírováno z http://www.tacos.cz Moučníky z piškotového těsta jsou velice oblíbené. Z úsporného těsta můžete upéct nejen roládu, ale i bábovku, bublaninu nebo nejrůznější drobné pečivo. Náplň do rolády můžete libovolně obměňovat.

www.tacos.cz Připravte plech: pergamenový papír potřete máslem. Vejce ušlehejte s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smíchejte, prosijte do zpěněné hmoty a jemně vmíchejte. Těsto vlijte na připarvený plech a stěrkou rozetřete. Pečte 4-5 minut ve středu rozehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné, nesmí se péci příliš dlouho.

www.tacos.cz Želatinu namočte do studené vody. Jemným struhadlem ostrouhejte kůru z citronů, šťávu vymačkejte. Kůru, šťávu, víno, likér a žloutky rozkvedlejte s větší dávkou cukru. Za stálého míchání uvařte krém a rozpusťte v něm želatinu. Krém vychlaďte ve studené vodní lázni, míchejte. Když se za vařečkou začne tvořit stopa, vmíchejte tuhou šlehačku z většiny smetany. Prochladlý piškot potřete krémem, nechte krátce odpočinout a srolujte. Naznačte porce a ozdobte oslazenou šlehačkou, pistáciemi a třešněmi.

vloženo 13.07.2017    zobrazeno 1168x    verze pro tisk

Rozpeky se švestkami