na náplň a zdobení: 15 listů želatiny, 2 citróny, 4 lžíce bílého vína, 2 cl pomerančového likéru, 3 žloutky, 18 dkg moučkového cukru, 1/2 l šlehačky, 2 dkg moučkového cukru, 1/4 l šlehačky, 1/2 lžíce sekaných pistácií, 14 třešní maraschino
www.tacos.cz Připravte plech: pergamenový papír potřete máslem. Vejce ušlehejte s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smíchejte, prosijte do zpěněné hmoty a jemně vmíchejte. Těsto vlijte na připarvený plech a stěrkou rozetřete. Pečte 4-5 minut ve středu rozehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné, nesmí se péci příliš dlouho.
www.tacos.cz Želatinu namočte do studené vody. Jemným struhadlem ostrouhejte kůru z citronů, šťávu vymačkejte. Kůru, šťávu, víno, likér a žloutky rozkvedlejte s větší dávkou cukru. Za stálého míchání uvařte krém a rozpusťte v něm želatinu. Krém vychlaďte ve studené vodní lázni, míchejte. Když se za vařečkou začne tvořit stopa, vmíchejte tuhou šlehačku z většiny smetany. Prochladlý piškot potřete krémem, nechte krátce odpočinout a srolujte. Naznačte porce a ozdobte oslazenou šlehačkou, pistáciemi a třešněmi.