cpt. Cook
 

Rožnovský perník

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rybízový koláč pod sklem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  vejce, 10 dkg moučkového cukru, 8 dkg másla, 20 dkg hladké mouky,  trochu rybízové marmelády, 1/2 lžička citrónové šťávy, 1/2 kg rybízu, 1/8 l vody, 10 dkg moučkového cukru, 3 g želatiny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku prosijeme s cukrem na vál, přidáme rozdrobený tuk, žloutky a vše rychle spojíme v křehké těsto. Kousek ponecháme na váleček. Z ostatního těsta vyválíme kruh do dortové formy, ze zbytku uděláme okolo rámeček. Upečeme do růžova. Prochladlý koláč potřeme zavařeninou (aby se poleva nevsakovala) a hustě posázíme rybízovými zrny. Ve vroucí vodě rozpustíme želatinu, přidáme cukr, trochu citrónové šťávy a vše prohřejeme, ale nevaříme. Když poleva chladne, po lžících ji nanášíme po celém povrchu koláče. Necháme v chladu ztuhnout.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2841x    verze pro tisk

Rychlá bublanina s ovocem

Rychlé kakaové řezy

Rychlé řezy s jablky

Rychlý domácí perník

Rychlý koláč

Rychlý koláč s višněmi

Rychlý moučník s drobným ovocem

Rychlý ovocný páj

Rychlý závin

Segedínské tvarohové řezy

Skleněný koláč Katharine Hepburn

Skořicový jablečný koláč

Smetanový závin

Smetanový závin

Suflé s ovocem z rumového hrnce

Svatební koláče

Štrůdl

Švédské rozinkové řezy