cpt. Cook
 

Pór smažený v těstíčku

Pór v alobalu

Pór vařený jako chřest

Pór vařený se žloutkovou omáčkou

Pór zadělávaný

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pór zapečený se sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 svazky mladého pórku, 1/4 l vývaru z hovězího masa nebo bujónové kostky, sůl, 10 dkg anglické slaniny, 115 dkg tvrdého sýra na strouhání, tuk na formu, strouhanka na formu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné póry nakrájíme na kratší kousky, vložíme je do osoleného vývaru a krátce je povaříme. Ohnivzdornou misku nebo nákypovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, vyložíme plátky slaniny, na které naskládáme pór. Trochu jej přisolíme, podlijeme zbylou polévkou (vývarem) a navrch hustě posypeme strouhaným sýrem. V troubě pór asi 20 minut zapékáme. Podáváme s bramborem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2319x    verze pro tisk

Pórek a la chřest

Pórek se šunkou
(Poireaux au jambon)

Pórkové krokety

Pórkové omelety se sýrem

Pórkové sýrové závitky

Pórkový nákyp

Restovaný chřest

Selský pórek
(Poireaux à la paysane)

Smažená cibule v těstíčku

Smažené taštičky plněné pórkem

Sýr zapečený s pórem a uzeninou

Zapečené cibule s kozím sýrem a sušenými rajčaty
(Oignons farcis au fromage de chèvre)

Zapečený chřest s uzeným masem

Zapečený chřest se šunkou