cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pór smažený v těstíčku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  pórků, voda, sůl, olej na smažení,

Těstíčko: 1/8 l mléka, 1/2  vejce, 10 dkg polohrubé mouky, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěné pórky, zbavené zelených částí, uvaříme ve slané vodě dopoloměkka, nakrájíme na válečky 5-6 cm dlouhé, namáčíme v těstíčku a v rozpáleném tuku smažíme po obou stranách dorůžova. Podáváme buď s bramborovou kaší, nebo jako příkrm k libovému masu. Vývaru z póru použijeme jako základu pro polévku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1961x    verze pro tisk

Pór v alobalu

Pór vařený jako chřest

Pór vařený se žloutkovou omáčkou

Pór zadělávaný

Pór zapečený se sýrem

Pórek a la chřest

Pórek se šunkou
(Poireaux au jambon)

Pórkové krokety

Pórkové omelety se sýrem

Pórkové sýrové závitky

Pórkový nákyp

Restovaný chřest

Selský pórek
(Poireaux à la paysane)

Smažená cibule v těstíčku

Smažené taštičky plněné pórkem

Sýr zapečený s pórem a uzeninou

Zapečené cibule s kozím sýrem a sušenými rajčaty
(Oignons farcis au fromage de chèvre)

Zapečený chřest s uzeným masem

Zapečený chřest se šunkou