Paprikáš ze slepice
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 slepice, 4 dkg slaniny, 2 lžíce oleje, 1/2 cibule, 1/2 lžíce mleté papriky, 2 dl kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, vývar, ocet, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím zpěníme na slanině na kostičky nakrájenou cibuli, když zlátne, přidáme papriku a zamícháme. Mírně podlijeme vývarem, 2 lžícemi octa, osolíme. Vaříme na mírném plameni, aby se cibule rozvařila a paprika rozvinula chuť a vůni. Uvařenou slepici zbavíme největších kostí a nakrájíme na porce. Vložíme do cibulového základu, podlijeme a za občasného obracení 20 minut zvolna dusíme. Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme za stálého míchání.