chorizo náplň: 16 dkg choriza klobásky, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 hrst větviček tymiánu, 80 dkg bílých fazolí (vařených nebo z konzervy), 20 dkg sušených rajčat v oleji, sůl, mletý pepř
www.tacos.cz Nyní připravíme kuře: potřebujeme velké kuře, vnitřek osolíme a opepříme, potom naplníme připravenou nádivkou. Otvor uzavřeme celým citrónem, přes který přetáhněme přebývající kůži. Kůži kuřete pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a rukama směs důkladně rozetřeme po celém povrchu. Na pekáč vlijeme bílé víno a vodu, položíme kuře, přidáme zbytek tymiánových větviček, zakryjeme a utěsníme hliníkovou fólií. V předehřáté troubě pečeme asi hodinu. Po hodině odstraníme fólii, kuře polejeme tukem, zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 25-30 minut, až získá kůže zlatou barvu. Vytáhneme z trouby a před podáváním necháme 15 minut odpočinout.
www.tacos.cz Měkký citrón vytáhneme a vymačkáme do zbylé šťávy v pekáči. Promícháme a šťávu přecedíme, popřípadě dáme na prudký oheň trochu zredukovat.