Crespelle magre di spinaci recept ze stránek www.tacos.cz
Na těsto: 12.15 dkg celozrnné mouky, 3 vejce, 1/4 l mléka, sůl, 3 dkg másla, mletý pepř, 1.15 dkg másla na smažení,
Na náplň: 150 dkg čerstvého špenátu, 4 lžíce rozinek, 4 plátky syrové šunky, 2 lžíce olivového oleje, 1.15 dkg másla, 2 lžíce piniových semínek, 10 dkg parmazánu (čerstvě nastrouhaný), 1/2 lžíce olivového oleje na pokapání palačinek
www.tacos.cz Okrájejte řapíky špenátu, operte ho a vlhký nechte asi minutu podusit, osolte ho. Pak z něho vymačkejte všechnu tekutinu a posekejte nadrobnno. Rozinky vložte asi na 15 minut do vody po špenátu. Šunku rozkrájejte na kostičky a osmažte na pánvi s olivovým olejem a máslem. Přidejte špenát, okapané rozinky a piniové oříšky vcelku - vše promíchejte. Vzniklou hmotu nechte asi 5 minut odpočinout, poté ji dejte o mísy a promíchejte s polovinou parmazánu.
www.tacos.cz Jinou pánev pomažte máslem a z připraveného těsta na ní postupně po obou stranách osmažte dozlatova velmi tenké palačinky - po dvou na porci. Na palačinky naneste špenátovou náplň, srolujte je a rozložte na předehřátou servírovací mísu. Posypte zbytkem parmazánu, opepřete a pokapejte olivovým olejem.