Crespelle con radicchio recept ze stránek www.tacos.cz
náplň: 60 dkg červené čekanky di Treviso, 20 dkg gorgonzoly, 8 dkg grana padano DOP, 7 cl mléka, 6.15 dkg másla, sůl, mletý pepř
www.tacos.cz Rozpalte nepřilnavou pánev a vymažte ji kouskem másla. Nalijte tolik těsta, aby pokrylo povrch pánve, a otáčejte pánví, dokud se těsto rovnoměrně nerozloží. Smažte postupně z obou stran palačinky, dokud se nespotřebuje všechno těsto. Palačinky naskládejte na talíř a nechte vychladnout.
www.tacos.cz Omyjte, očistěte a nakrájejte čekanku na proužky. Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte čekanku, promíchejte, osolte a opepřete. Pánev přiklopte pokličkou a čekanku poduste 10 minut. Sýr gorgonzola dejte do hrnku s mlékem, míchejte na mírném ohni a nechte ho rozpustit, dokud nebude směs krémová. Smíchejte čekanku s gorgonzolovým krémem, přidejte polovinu strouhaného sýra Grana Padano a promíchejte. Palačinky naplňte náplní z gorgonzoly a čekanky. Přeložte je na polovinu a pak na čtvrtinu, aby vytvořily vějíř. Skládejte je do zapékací misky, potřete rozpuštěným máslem a posypte sýrem Grana Padano. Pečte 15 minut při 180 °C. Podávejte ihned horké.