cpt. Cook
 

Kyselo s vejci a brambory

Letní šči s brambory

Menestra

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Minestrone

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 l vody, 2 kostky bujónu (masox), 150 dkg brambor, 20 dkg mrkve, 1/2 list řapíkatého celeru, 1/2  cibule, 1/2  pórek, 1/2  cuketa, 15 dkg anglické slaniny, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 konzerva bílých fazolí, 10 dkg zeleného hrášku, 20 dkg kapusty, zelená petrželka, česnek, bazalka, 20 dkg rýže nebo krátkých malých makarónů, tvrdý sýr, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do velkého hrnce dejte vodu, přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, umyté a na kostičky nakrájené mrkev, celer, brambory, cibuli, cuketu a pórek. Jakmile se začne minestrone vařit, přidejte protlak a kostky do polévky. Po přibližně jedné hodině přidejte fazole, hrášek a nakrájenou kapustu. Jakmile se začne znovu vařit, přidejte rýži nebo těstoviny, po dalších deseti minutách přidejte petržel, česnek a bazalku. Při servírování posypte strouhaným sýrem, opepřete a také můžete přidat olivový olej. Tato polévka je velmi dobrá i studená, v létě je velmi osvěžující.
vloženo 06.08.2007    zobrazeno 2211x    verze pro tisk

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Mrkvovo-jablečná polévka s čedarovými toasty

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

Perličkové válečky s hrachem