cpt. Cook
 

Kulajda

Květáková polévka

Květáková polévka

Květáková polévka

Květáková polévka s čedarem

Květáková polévka s kari kořením

Květáková polévka s knedlíčky

Květáková polévka s pečeným česnekem

Květáková polévka s petrželkou a pomerančem

Květáková polévka se sýrem

Květáková s droždím

Květáková s knedlíčky

Květáková s libečkem

Květáková s ovesnými vločkami

Květáková s těstovinami

Květáková se sýrem

Květákový karí krém

Kyselá polévka

Kyselo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kyselo s vejci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 hrsti sušených hub nebo talíř čerstvých, 3/4 l vody, sůl, kmín, 4  vejce, 15 dkg másla na umíchání vajec a na omaštění,

Kvas: 15 dkg kvasnic, 10 lžic žitné mouky,  trochu chleba, 4 dl vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvé houby nadrobno nakrájíme nebo sušené rozdrtíme. Vložíme do hrnce a zalejeme vodou. Přidáme sůl, kmín a povaříme doměkka. Na másle umícháme vejce, které buď klademe každému na talíř, nebo je zamícháme do polévky. Vmícháme kvas (droždí, žitnou mouku a kousek chlebové kůrky rozmícháme ve vodě a necháme 24 hod. vykvasit v teple), který předtím, než jej vlijeme do polévky, důkladně promícháme. Brambory můžeme taktéž přidat přímo do polévky, nebo je klademe do mísy uprostřed stolu a polévka se může bramborami zajídat, jak bylo zvykem v Podkrkonoší.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2093x    verze pro tisk