cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kyselo s vejci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 hrsti sušených hub nebo talíř čerstvých, 3/4 l vody, sůl, kmín, 4  vejce, 15 dkg másla na umíchání vajec a na omaštění,

Kvas: 15 dkg kvasnic, 10 lžic žitné mouky,  trochu chleba, 4 dl vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvé houby nadrobno nakrájíme nebo sušené rozdrtíme. Vložíme do hrnce a zalejeme vodou. Přidáme sůl, kmín a povaříme doměkka. Na másle umícháme vejce, které buď klademe každému na talíř, nebo je zamícháme do polévky. Vmícháme kvas (droždí, žitnou mouku a kousek chlebové kůrky rozmícháme ve vodě a necháme 24 hod. vykvasit v teple), který předtím, než jej vlijeme do polévky, důkladně promícháme. Brambory můžeme taktéž přidat přímo do polévky, nebo je klademe do mísy uprostřed stolu a polévka se může bramborami zajídat, jak bylo zvykem v Podkrkonoší.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2194x    verze pro tisk

Kyselo s vejci a brambory

Letní šči s brambory

Menestra

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Mrkvovo-jablečná polévka s čedarovými toasty

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami