Minestra s hrachem a pestem recept ze stránek www.tacos.cz
Na pesto: 3 svazky bazalky, 1/2 dl olivového oleje, 2 lžíce piniových semínek, 2 stroužky česneku, 2 lžíce parmazánu
www.tacos.cz Ve velkém hrnci rozpalte máslo a olivový olej. Kolečka česnekové natě za stálého míchání poduste. Předvařené fazole nalijte do cedníku, opláchněte v tekoucí vodě a přidejte do hrnce. Po částech přidávejte i připravenou zeleninu a asi 10 minut duste. Zalijte masovým vývarem. Pod pokličkou vše za střední teploty 20-30 minut vařte. Občas zamíchejte a podle potřeby osolte. Přidejte nudle a čerstvě vyloupaný (případně mražený) hrášek a nechte pomalu vařit do poloměkka.
www.tacos.cz Nahrubo pokrájenou bazalku, piniová jádra, strouhaný parmazán s nadrobno posekanými stroužky česneku a olivovým olejem lisovaným za studena zpracujte v hmoždíři na kašičku (případně rozmixujte). Pokud je kaše příliš hustá, přimíchejte do ní trochu polévkového vývaru. U stolu si pak každý přidá podle chuti lžíci pesta přímo do talíře.
www.tacos.cz Příloha: toasty z bílého chleba potřené rozpůleným stroužkem česneku