cpt. Cook
 

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Poctivá bramboračka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  30 dkg brambor, 15 dkg vepřového sádla, 10 dkg cibule, 115 dkg mrkve, 115 dkg celeru, 115 dkg petržele, 10 dkg slaniny, 1/2 hrst sušených hub, 1/2 hrst krup, 3 dkg hladké mouky, 1.15 l vody, 6 stroužků česneku, drcený kmín, majoránka, 1/2 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájíme na klínky, kořenovou zeleninu a špek na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli se špekem, kořenovou zeleninu, přidáme sušené houby a proprané, přes noc namočené kroupy. Vše promícháme, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, 10 minut povaříme, přidáme oloupané nakrájené brambory a vaříme dalších deset minut. Dochutíme najemno nasekaným nebo lisovaným česnekem, drceným kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou kudrnku.

www.tacos.cz Příloha: křenový chléb

vloženo 05.04.2008    zobrazeno 1925x    verze pro tisk

Podzimní polévka

Polévka Atlanta

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

Polévka brukvová zimní

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská