cpt. Cook
 

Kyselo s vejci a brambory

Letní šči s brambory

Menestra

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Mrkvovo-jablečná polévka s čedarovými toasty

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Perličkové válečky s hrachem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg těstovin - perličkových válečků, 215 dkg zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 malá cibule, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 l lehkého masového vývaru, sůl, mletý pepř, parmazán nebo gruyére
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a celer se slaninou, nakrájenou na proužky. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme hrášek. Okořeníme špetkou pepře a trochou cukru. Potom přidáme teplý vývar a posekanou petrželku. Necháme povařit asi patnáct minut na mírném ohni. Polévka musí být hustá, avšak dostatečně tekutá. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), vhodíme ji do kastrolu, promícháme a necháme pár minut povařit. Podáváme v polévkové míse se strouhaným sýrem zvlášť.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1940x    verze pro tisk