cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Petrželová polévka s vejcem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 lžíce petržele, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 1/2 šálku smetany,  špetka muškátového květu, 2  vejce, vývar, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájenou petržel uvaříme do měkka a rozmixujeme. Z másla a mouky uděláme jíšku mírně zlatové barvy, zalijeme ji vývarem z kostí a povaříme ji s petrželí 15 minut, okořeníme, dle potřeby přisolíme a procedíme. Po odstavení z ohně přidáme smetanu. Do polévky v talířích dáme plátky vařených vajec posypaných usekanou petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1953x    verze pro tisk

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka

Polévka Atlanta

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

Polévka brukvová zimní

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská