Minestrone - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 l vody, 2 kostky bujónu (masox), 50 dkg brambor, 20 dkg mrkve, 1 list řapíkatého celeru, 1 cibule, 1 pórek, 1 cuketa, 5 dkg anglické slaniny, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva bílých fazolí, 10 dkg zeleného hrášku, 20 dkg kapusty, zelená petrželka, česnek, bazalka, 20 dkg rýže nebo krátkých malých makarónů, tvrdý sýr, mletý pepř
Do velkého hrnce dejte vodu, přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, umyté a na kostičky nakrájené mrkev, celer, brambory, cibuli, cuketu a pórek. Jakmile se začne minestrone vařit, přidejte protlak a kostky do polévky. Po přibližně jedné hodině přidejte fazole, hrášek a nakrájenou kapustu. Jakmile se začne znovu vařit, přidejte rýži nebo těstoviny, po dalších deseti minutách přidejte petržel, česnek a bazalku. Při servírování posypte strouhaným sýrem, opepřete a také můžete přidat olivový olej. Tato polévka je velmi dobrá i studená, v létě je velmi osvěžující.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka