Kuřecí tikka masala
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžička čerstvého nasekaného zázvoru, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička mletého chilli, 2 lžíce nasekaných koriandrových lístků, sůl, mletý pepř, 8 kuřecích prsíček, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 1/2 lžička kurkumy, 215 dkg bílého jogurtu, 1/2 chilli paprička
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do misky dejte čerstvou citrónovou šťávu, nasekaný čerstvý zázvor, utřený česnek, mleté chilli, polovinu koriandru, sůl a pepř, přidejte kuře (vykostěná prsíčka bez kůže nakrájená na kousky) a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte přes noc v chladu. Kuřecí kostky nabodněte na špejle a pod rozehřátým grilem pečte asi 10-15 minut, dokud se maso důkladně nepropeče. Mezitím rozpusťte na pánvi olej a usmažte cibuli nakrájenou na tenké plátky do zlatova (asi 10 minut). Přidejte kurkumu a poduste další minutu. Sundejte z plamene a přidejte jogurt, zbytek koriandru a nasekanou zelenou chilli papričku. Ještě chvilku povařte na mírném ohni, než omáčka zhoustne. Sundejte kuře ze špejlí a smíchejte s jogurtem. Prohřejte asi 5 minut a podávejte.