Kuřecí tikka masala - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička čerstvého nasekaného zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 lžička mletého chilli, 2 lžíce nasekaných koriandrových lístků, sůl, mletý pepř, 8  kuřecích prsíček, 2 lžíce rostlinného oleje, 2  cibule, 1 lžička kurkumy, 25 dkg bílého jogurtu, 1  chilli paprička
Do misky dejte čerstvou citrónovou šťávu, nasekaný čerstvý zázvor, utřený česnek, mleté chilli, polovinu koriandru, sůl a pepř, přidejte kuře (vykostěná prsíčka bez kůže nakrájená na kousky) a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte přes noc v chladu. Kuřecí kostky nabodněte na špejle a pod rozehřátým grilem pečte asi 10-15 minut, dokud se maso důkladně nepropeče. Mezitím rozpusťte na pánvi olej a usmažte cibuli nakrájenou na tenké plátky do zlatova (asi 10 minut). Přidejte kurkumu a poduste další minutu. Sundejte z plamene a přidejte jogurt, zbytek koriandru a nasekanou zelenou chilli papričku. Ještě chvilku povařte na mírném ohni, než omáčka zhoustne. Sundejte kuře ze špejlí a smíchejte s jogurtem. Prohřejte asi 5 minut a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka