cpt. Cook
 

Kuře s bílými fazolemi

Kuře s cibulí

Kuře s citrónem (podle M. D. Rettigové)

Kuře s citronem, rozmarýnem, šalvějí a česnekem

Kuře s citrónovou omáčkou

Kuře s čerstvým ananasem
(Poulet à l'ananas frais)

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)

Kuře s česnekem a šalvějí po toskánsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře s dřínkovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kuřete, sůl, 15 dkg másla, 2  cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3 dl vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžička sušené bazalky, 4 zrnka celého pepře, 4 zrnka nového koření,  špetka tymiánu, 1/2  bobkový list, 20 dkg vypeckovaných dřínků, 15 dkg rozinek, 15 dkg mandlí, 1/2 lžička hnědého přírodního cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře rozdělíme na 4 - 8 porcí, opečeme na másle, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou udusíme doměkka. Porce kuřete vyjmeme a dáme stranou. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme a rozšleháme s vývarem. Pak přidáme protlak, koření a vaříme 15 minut. Vyjmeme celá koření, přidáme dřínky, oprané rozinky, pokrájené mandle, povaříme ještě 10 minut. Dochutíme cukrem a solí, porce kuřete v omáčce prohřejeme. Podáváme s rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2024x    verze pro tisk

Kuře s estragonem

Kuře s estragonem
(Geline tourangelle)

Kuře s falešnou mušlovou omáčkou

Kuře s fazolkami

Kuře s houbami v alobalu

Kuře s houbovým pyré a mangoldem

Kuře s jablky a s rozinkami

Kuře s jogurtem

Kuře s jogurtem po indicku

Kuře s kešu

Kuře s květákem