cpt. Cook
 

Kuře s bílými fazolemi

Kuře s cibulí

Kuře s citrónem (podle M. D. Rettigové)

Kuře s citronem, rozmarýnem, šalvějí a česnekem

Kuře s citrónovou omáčkou

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře s čerstvým ananasem

Poulet à l'ananas frais

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.2 kg kuřete, 1/2  ananas, 2  šalotky, 15 dkg másla, několik snítek řeřichy, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odřízněte konce malého ananasu. Nožem pilkou odstraňte kůru. Nakrájejte ananas na kolečka a odstraňte tuhou střední část. Oloupejte a nasekejte šalotky. Vyhřejte troubu asi na 200 stupňů. Nadzdvihněte kůži kuřete od krku, rukou oddělte kůži od masa a jemně vsuňte po každé straně hrudní kosti jedno kolečko ananasu. Přetáhněte kůži na druhou stranu, na hřbet, a kuře převažte nití tak, aby držela přetaženou kůži. V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a osmahněte kuře po všech stranách společně se šalotkami. Osolte, opepřete a dejte nezakrytý hrnec do trouby asi na 1 hodinu 20 minut. Často polévejte výpekem.

www.tacos.cz Když je kuře upečené, dejte je na servírovací mísu a nechte v teple. Přeceďte výpek přes jemné síto do kastrolu, abyste odstranili šalotku. Postavte na mírný oheň a přidejte zbývající kolečka ananasu. Zahřívejte asi 5 minut, pak rozložte ananas kolem kuřete, zalijte šťávou z pečení a ozdobte řeřichou.

vloženo 06.09.2007    zobrazeno 2808x    verze pro tisk

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)

Kuře s česnekem a šalvějí po toskánsku

Kuře s dřínkovou omáčkou

Kuře s estragonem

Kuře s estragonem
(Geline tourangelle)

Kuře s falešnou mušlovou omáčkou

Kuře s fazolkami

Kuře s houbami v alobalu

Kuře s houbovým pyré a mangoldem

Kuře s jablky a s rozinkami

Kuře s jogurtem

Kuře s jogurtem po indicku

Kuře s kešu

Kuře s květákem