Kuře na estragonu
Poulet à l'estragon
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 kuře, 15 dkg másla, 2 lžíce oleje, 6 šalotek, 6 snítek estragonu, sůl, mletý pepř, 1/2 sklenka suchého bílého vína, 1/2 dl smetany, 2 žloutky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpusťte máslo a olej v hrnci a opečte dozlatova porce kuřete. Přidejte nasekanou šalotku a ještě chvíli smažte. Osolte a opepřete. Přidejte 2/3 třetiny estragonu a bílé víno. Zakryjte a nechte na mírném ohni dusit asi půl hodiny. Měkké kuře vyndejte z hrnce a uložte tak, aby zůstalo teplé. Nasekejte zbytek estragonu a přidejte je do smetany. Pak vmíchejte oba žloutky. Tuto směs přilijte do vývaru. Porce kuřete podávejte zalité touto omáčkou.