Kuře Marengo I
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kuře, 1/2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 1/2 cibule, 1/2 dl bílého vína, 15 dkg rajčatového protlaku, 1/2 sklenka vody, 215 dkg žampiónů, 1/2 stroužek česneku, 8 plátků veky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře rozdělíme na menší kousky, osolíme a poprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, vložíme drobně pokrájenou cibuli a kousky kuřete. Opečeme je a podlité dusíme. Přidáme usekaný česnek, víno, protlak. Jakmile je kuře měkké, přidáme na hrubší kousky pokrájené žampióny a dusíme ještě 10 minut. Podáváme obložené plátky veky osmažené na oleji.