cpt. Cook
 

Kuře Kung-pao

Kuře La-c'

Kuře La'c

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře Marengo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 8 dkg oleje, 8 dkg cibule, 4 dkg kořenové petržele, 6 dl tmavší vinné omáčky, 4 dkg másla, sůl, česnek, bílý pepř, bobkový list, tymián
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře se vykuchá, opláchne, rozčtvrtí nebo rozseká na menší díly, mírně osolí a opeče na oleji zároveň s drobně krájenou cibulí a kořenovou petrželí. Potom se okoření směsí česneku třeného se solí, bílého mletého pepře, přidá se kousek bobkového listu a trochu tymiánu, zalije se tmavší vinnou (španělskou) omáčkou a nechá dusit. Měkké kuře se vyjme, omáčka se podle potřeby osolí, procedí a zjemní máslem. (Kuře je možno během dušení zastříknout červeným vínem a do hotové omáčky přidat dušené plátky žampiónů.) Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.

www.tacos.cz Příprava omáčky: Omáčka z hovězí pečeně se přichutí rajčatovým protlakem, výtažkem - vývarem ze šunky a kořeněným červeným vínem. (Omáčku je možno upravit také z cibule, kořenové zeleniny, cukru, vývaru ze šunky, rajčatového protlaku, divokého koření, vína, citrónové a pomerančové kůry a šťávy.)

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2885x    verze pro tisk

Kuře Marengo I

Kuře Marengo II

Kuře Marengo III

Kuře Marengo IV

Kuře Marianne

Kuře na arašídech

Kuře na balkánský způsob

Kuře na bylinkách

Kuře na citrónu

Kuře na česneku se šafránem

Kuře na estragonu
(Poulet à l'estragon)

Kuře na grilu

Kuře na hříbkách

Kuře na karí

Kuře na karí

Kuře na mandlích