cpt. Cook
 

Hanácký koláč

Horácký koláč

Hradecký věnec

Hruškový koláč s tvarohem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hruškový koláč z kyselé šlehačky

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 kg hrušek,  trochu octa nebo citrónové šťávy, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg rostlinného tuku, 7.15 dkg moučkového cukru, 1/2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 15 lžic studené vody, 1/2 špetka soli, 2  vejce, 20 dkg kyselé šlehačky, 1/2 lžíce škrobové moučky, 15 dkg moučkového cukru, 1/2 lžička mleté skořice, meruňková marmeláda, mandle
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve si připravíme hrušky: očistíme je, nakrájíme na čtvrtky a krátce povaříme ve vodě s trochou octa nebo citrónové šťávy, aby neztratily barvu. Necháme je dobře okapat.

www.tacos.cz Pak připravíme těsto z mouky, rostlinného tuku, moučkového cukru, prášku do pečiva, studené vody a špetky soli. Těstem vyložíme koláčovou formu, propícháme dno vidličkou a poklademe ovocem. Pak rozšleháme vejce a smícháme je s kyselou smetanou ke šlehání, škrobovou moučkou, moučkovým cukrem a skořicí. Nalijeme mezi hrušky a koláč vložíme do středně předehřáté trouby. Pečeme asi 40 minut a ještě zatepla potřeme hrušky meruňkovou zavařeninou a posypeme sekanými mandlemi.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3315x    verze pro tisk

Jablečný koláč z bramborového těsta

Jablečný kynutý koláč

Jablečný závin
(Apfelstrudel)

Jablečný závin z pivního těsta

Jablková žaluzie
(Jalousie aux pommes)

Jablkové řezy s ořechy

Jablkový koláč od Romany

Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s piškotem

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový závin

Jablkový závin křehký

Jablkový závin máslový

Jahodový koláč po francouzsku

Jahodový koláč pod sklem