Hruškový koláč s tvarohem
recept ze stránek www.tacos.cz 1 kus: 26 dkg hladké mouky, 12.
15 dkg másla, 12.
15 dkg moučkového cukru, 1
/2 žloutek, 2 lžíce mléka, 1
/2 špetka soli,
náplň: 40 dkg měkkého tvarohu, 6 hrušek, 2 vejce, 10 dkg moučkového cukru, 1/2 vanilkový pudink
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cukr utřeme se žloutkem, přidáme máslo, mléko a mouku smíchanou se špetkou soli. Vypracujeme těsto a vyplníme jím formu potřenou trochou másla. Smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým pudinkem a žloutky. Nakonec jemně zašleháme sníh z bílků. Směs přidáme na těsto. Menší hrušky oloupeme a zespodu seřízneme, aniž bychom je rozřízli, lžičkou opatrně vydlabeme jádřinec. Ponoříme je do tvarohového krému a koláč dáme péct do trouby předehřáté na 180°C, dokud tvaroh nezrůžoví.