cpt. Cook
 

Banoš

Bílá polenta s ragú a bešamelem
(Bianca con ragù e besciamella)

Bramborová polenta

Coush-coush

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Falešné lasagne s klobáskou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg kukuřičné mouky, 1.15 l vody, 30 dkg klobásy, 20 dkg italského sýra scamorza, 1/2 dl suchého bílého vína, 70 dkg rajčatového pyré, 10 dkg italského sýra caciotta, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku vsypte do vroucí osolené vody a za stálého míchání vařte asi 50 minut. Odstavte z ohně, rozetřete na vále na tloušťku 0,5 cm, nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.

www.tacos.cz Klobásku osmahněte na oleji v hrnci, zalijte vínem, přidejte passatu, osolte a vařte 30 minut. Vyjměte klobásu, nechte omáčku zredukovat. Na dno zapékací mísy dejte 2 lžíce omáčky, na ni vrstvu polenty, jednu vrstvu klobásky nakrájené na plátky a doplňte ji scamorzou nakrájenou na kostičky a strouhaným sýrem caciotta. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a zapečte 20 minut při 220 °C.

vloženo 27.03.2022    zobrazeno 558x    verze pro tisk

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

Parmezánová polenta

Polenta po turínsku

Polenta s dýní, česnekem, saturejkou a parmazánem

Polentový nákyp po italsku

Porridge z dýně s růžičkovou kapustou

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Suflé s fava fazolemi, pecorinem a pikantním salámem