Falešné lasagne s klobáskou - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg kukuřičné mouky, 1.5 l vody, 30 dkg klobásy, 20 dkg italského sýra scamorza, 1 dl suchého bílého vína, 70 dkg rajčatového pyré, 10 dkg italského sýra caciotta, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl
Mouku vsypte do vroucí osolené vody a za stálého míchání vařte asi 50 minut. Odstavte z ohně, rozetřete na vále na tloušťku 0,5 cm, nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.
Klobásku osmahněte na oleji v hrnci, zalijte vínem, přidejte passatu, osolte a vařte 30 minut. Vyjměte klobásu, nechte omáčku zredukovat. Na dno zapékací mísy dejte 2 lžíce omáčky, na ni vrstvu polenty, jednu vrstvu klobásky nakrájené na plátky a doplňte ji scamorzou nakrájenou na kostičky a strouhaným sýrem caciotta. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a zapečte 20 minut při 220 °C.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka