cpt. Cook
 

Banoš

Bílá polenta s ragú a bešamelem
(Bianca con ragù e besciamella)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborová polenta

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  4 dkg másla, 3  žloutky, 1/4 l brambor, 1/8 l kysané smetany, 15 dkg strouhanky, 15 dkg šunky, sůl, 4  bílky na sníh, máslo na vymazání, hladká mouka na vysypání formy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Utřeme máslo se žloutky, přidáme vařené lisované brambory, kyselou smetanu, bílou strouhanou housku, na kostky nakrájenou šunku, trochu soli a z bílků tuhý sníh. Takto upravené těsto dáme do vymazané, moukou vysypané puddingové formy a dobře uzavřeme. Víčko musíme také vymazati. Formu postavíme do nádoby s vařící vodou, přiklopíme a vaříme 3/4 hodiny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3367x    verze pro tisk

Coush-coush

Falešné lasagne s klobáskou

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

Parmezánová polenta

Polenta po turínsku

Polenta s dýní, česnekem, saturejkou a parmazánem

Polentový nákyp po italsku

Porridge z dýně s růžičkovou kapustou

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Suflé s fava fazolemi, pecorinem a pikantním salámem