cpt. Cook
 

Banoš

Bílá polenta s ragú a bešamelem
(Bianca con ragù e besciamella)

Bramborová polenta

Coush-coush

Falešné lasagne s klobáskou

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Parmezánová polenta

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 l mléka, 1.215 dl másla, 1/2 lžička tymiánu, 1/2 lžičky soli, 2.15 dl kukuřičné krupice, 2.15 dl strouhaného parmazánu, 1/2 šálku nasekané zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mléko nalejeme do většího hrnce a postavíme na střední plamen. Přidáme máslo, okořeníme tymiánem a solí a pomalu přivedeme k varu. Potom mícháme vařečkou a přisypáváme hrubou kukuřičnou mouku. Dál stále mícháme, dokud kaše není hustá. Stáhneme plamen, ale pokračujeme ve vaření, často mícháme, až je polenta krémová a odlepuje se od stěn hrnce. Potrvá to kolem 15 minut. Potom teprve vmícháme parmezán a podáváme posypané petrželkou.
vloženo 20.10.2014    zobrazeno 2290x    verze pro tisk

Polenta po turínsku

Polenta s dýní, česnekem, saturejkou a parmazánem

Polentový nákyp po italsku

Porridge z dýně s růžičkovou kapustou

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Suflé s fava fazolemi, pecorinem a pikantním salámem