www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte. Růžičkovou kapustu opláchněte a odstraňte poškozené listy. Vložte je do mísy s olivovým olejem, jarní cibulkou, oloupanými celými stroužky česneku, tymiánem a pepřem Espelette. Přidejte sůl a promíchejte. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut, v polovině pečení zeleninu promíchejte. Odložte stranou.
www.tacos.cz Zbývající česnek oloupejte a nasekejte. Špenát opláchněte, osušte a nahrubo nasekejte nožem. Na pánvi na středním plameni 5 minut restujte špenát s česnekem na olivovém oleji. Osolte a opepřete. Odložte stranou. Piniové oříšky opražte nasucho na malé pánvi 5 minut a pravidelně je míchejte, aby se nepřipálily. Pomocí škrabky vytvořte hoblinky z pecorina.
www.tacos.cz Přiveďte k varu velký hrnec s vodou a bílým octem. Rozbijte vejce do misky a nalijte ho do hrnce při vysokém stupni varu. Nechte 3 minuty, aby žloutek zůstal tekutý, vyjměte ho děrovanou naběračkou a odložte na talíř. Stejně postupujte i se zbývajícím vejcem.
www.tacos.cz Mandlové mléko a vodu nalijte do hrnce, přiveďte k varu a přidejte kostku bujónu. Přisypte ovesné vločky, přidejte dýňové pyré a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni. Když směs zhruba po 5 minutách zhoustne, přidejte špenát a dál za stálého míchání 2 minuty zahřívejte. Poté přidejte ricottu a jemně promíchejte.
www.tacos.cz Kaši rozdělte do polévkových talířů a poté přidejte pečenou růžičkovou kapustu a jarní cibulku. Na každý talíř přidejte jedno pošírované vejce, posypte hoblinkami pecorina a piniovými oříšky.