cpt. Cook
 

Banoš

Bílá polenta s ragú a bešamelem
(Bianca con ragù e besciamella)

Bramborová polenta

Coush-coush

Falešné lasagne s klobáskou

Kaše z ovesných vloček slaná

Krupková kaše slaná

Kukuřičná gánica

Kukuřičná gánica s brambory

Kukuřičná kaše (polenta)

Mamaliga
(Kukuřičná kaše na rumunský způsob)

Ovesné vločky s vejci

Parmezánová polenta

Polenta po turínsku

Polenta s dýní, česnekem, saturejkou a parmazánem

Polentový nákyp po italsku

Porridge z dýně s růžičkovou kapustou

Rýžový puding se šunkou a kapustou

Slaná krupicová kaše s vejci

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Suflé s fava fazolemi, pecorinem a pikantním salámem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3.7 dl mléka, 22 dkg loupaných zelených bobů, 10 dkg pecorina, 7 dkg pikantního salámu, 6 dkg hladké mouky 00, 6  vajec, 6 dkg másla, strouhanka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelené fava fazole blanšírujte minutu, slijte a nasekejte nahrubo. Nakrájejte také pikantní paprikový salám. Připravte bešamelovou omáčku: v hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku, promíchejte a vařte minutu, poté přilijte mléko, podle chuti osolte a vařte další 2 minuty od bodu varu.

www.tacos.cz Oddělte bílky od žloutků a žloutky přidejte do bešamelové omáčky spolu s nakrájenými fazolemi a salámem a nastrouhaným sýrem pecorino, dobře promíchejte a směs nechte vychladnout. Bílky ušlehejte do tuha se špetkou soli a po částech je vmíchejte do směsi, přičemž je jemně míchejte odspodu nahoru.

www.tacos.cz Formu vymažte tukem a na dno a stěny rozprostřete několik lžic strouhanky. Směs nalejte do formy a pečte v horké troubě při 170 °C 40-45 minut. Vyjměte z trouby a ihned podávejte.

vloženo 07.04.2022    zobrazeno 556x    verze pro tisk