dhál: 1/4 šálku másla, 1/2 lžíce římského kmínu, 1/2 cibule, 2 šálky červené čočky, 6 šálků vody, 3 lžíce karí koření, 3 lžíce zázvoru, 1/2 lžička soli, koriandrové lístky
www.tacos.cz Mezitím si připravíme dhál. Kousek zmrazeného zázvoru nastrouháme, cibuli oloupeme a nakrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme máslo, až začne hnědnout, rychle vmícháme kmín. Chvilku ho necháme provonět, potom přidáme nakrájenou cibuli a pokračujeme pár minut, dokud není měkká. Vmícháme čočku, zalejeme vodou, přidáme karí, zázvor a sůl. Teplotu snížíme, aby vše jen lehce probublávalo. Pokračujeme, občas promícháme, až je čočka měkká, asi 20 minut. Podáváme s rýží, posypané nasekaným koriandrem.