Čočka s klobáskou
recept ze stránek www.tacos.cz 8 porcí: 415 dkg čočky (nejlépe čočka z Puy), 6 šálků kuřecího vývaru, 1/2 cibule, 1/2 snítka tymiánu, 6 čerstvých klobás, 1/2 lžíce másla, 2 šalotky, 1/4 šálku ořechového nebo olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čočku propláchnutou na sítku studenou vodou dáme do hrnce s vývarem, oloupanou cibulí vcelku a tymiánem. Přivedeme k varu a nepřikryté vaříme al dente, asi 25 - 30 minut. Pokud zbývá nějaká tekutina, když je čočka uvařená, slejeme ji. Cibuli a tymián vyjmeme. V jiném hrnci dáme do vařící vody čerstvé klobásky, před vložením je propícháme vidličkou, aby nepraskaly. Vaříme podle druhu, dokud nejsou hotové. Na pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Potom přidáme čočku a zlehka promícháváme, dokud se neprohřeje. Přidáme dobrý olej, sůl a pepř. Na talířích vytvoříme lůžko z čočky a nahoru položíme klobásku nakrájenou zešikma na plátky, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu, můžeme přidat lžičku dijonské hořčice.