www.tacos.cz Mezitím rozpusťte ghí na vyšší pánvi na středně vysokém ohni. Přidejte hořčičná, kmínová a fenyklová semínka a restujte několik sekund, dokud hořčičná semínka nezačnou praskat a olej kolem ostatních semínek nezačne prskat. Snižte teplotu na střední. Přidejte na poloviny rozlomenou sušenou chilli papričku a vmíchejte ji. Přihoďte nahrubo naseikanou cibuli a za občasného míchání ji smažte, dokud nezměkne a nezprůsvitní, asi 5 minut. Vmíchejte drcený česnek a strouhaný zázvor a za stálého míchání smažte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund. Nakonec přijde nahrubo nasekaný špenát a trochu soli a za častého míchání restujte, dokud nezvadne, ale zůstane jasně zelený, asi minutu. Odstavte z ohně a vymačkejte šťávu ze zbývající poloviny limetky.
www.tacos.cz Smíchejte špenátovou směs s čočkou a případně dosolte. Rozdělte rýži a dal do misek. Doplňte koriandrem a podávejte s klínky limetky.
www.tacos.cz Příloha: rýže vařená v páře