Cibulačka pařížská
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg cibule, 1/2 stroužek česneku, 6 dkg tuku, 1/2 lžíce hladké mouky, 1.215 l vývaru z masoxu, mletý pepř, sůl, špetka muškátového oříšku, 12 dkg ementálu, 15 dkg strouhaného parmazánu, 12 plátků tenkých veky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev s tukem, přidáme oloupaný, nadrobno nakrájený česnek a společně na mírném ohni podusíme dozlatova. Osolíme, zasypeme moukou a na dvě minuty dáme osmahnout, přelijeme horkým vývarem a necháme 10 minut na mírném ohni vařit. Dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Tvrdý sýr nastrouháme, smícháme se strouhaným parmezánem a kořeníme pepřem. Krajíčky bílé veky dozlatova opečeme. Polévku nalijeme do jednotlivých šálků. Do každého vsypeme lžíci strouhaného sýra, na nějž položíme tři toasty, na ty opět nasypeme sýr a dáme oříšek másla. Šálky vložíme na několik minut do grilu nebo do předehřáté trouby. Jakmile polévka začne bublat a nabývat zlatohnědé barvy, můžeme podávat.