Burgundská polévka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 3 stroužky česneku, 2 karotky, 1/2 celer, 1/4 hlávky zelí, 40 dkg tykve, 2 brambory, 15 dkg másla, 2 l vody, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Celerovou nať rozsekáme. Karotku, tykev a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Zelí nakrájíme na tenké plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky 1 x 0,3 cm. Na 2/3 másla podusíme česnek, celer a karotku. Když je zelenina měkká, přidáme vodu, osolíme a vaříme hodinu. Poté přidáme zelí, tykev a brambory a vaříme dalších 30 minut. Nakonec v polévce rozehřejeme zbytek másla a opepříme. Podáváme horké.