cpt. Cook
 

Bramborová polévka s vejci
(Sopa de papa y huevo duro)

Bramborová polévka se zeleninou a sýrem

Bramborová polévka se žampiony

Bramborová rychlá

Bramborová s krupkami

Bramborová s krupkami nakyselo

Bramborová s krupkami zahuštěná

Bramborová s ovesnými vločkami

Bramborová s pórkem

Bramborová s tykví

Bramborová selská

Bramborová sytá se zeleným hráškem

Bramborová z masoxu

Bramborová z nových brambor

Bramborová zahuštěná jíškou

Bramborová zdravotní s mlékem

Bramborový krém s brokolicí

Brokolicová polévka s pivem a čedarovými toasty
(Soupe de brocolis à la bière et toasts de cheddar)

Brukvová s krupicovými nočky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Burgundská polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 stroužky česneku, 2  karotky, 1/2  celer, 1/4 hlávky zelí, 40 dkg tykve, 2  brambory, 15 dkg másla, 2 l vody, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Celerovou nať rozsekáme. Karotku, tykev a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Zelí nakrájíme na tenké plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky 1 x 0,3 cm. Na 2/3 másla podusíme česnek, celer a karotku. Když je zelenina měkká, přidáme vodu, osolíme a vaříme hodinu. Poté přidáme zelí, tykev a brambory a vaříme dalších 30 minut. Nakonec v polévce rozehřejeme zbytek másla a opepříme. Podáváme horké.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2443x    verze pro tisk