cpt. Cook
 

Bílé fazole

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Ciabatta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hladké mouky, 3 dl vody, 6 dkg kvasnic, 315 dkg hladké mouky, 4 lžičky soli, 2 lžičky krystalového cukru, 1/2 dl olivového oleje, 1/2 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z první části hladké mouky, droždí a vlažné vody připravíme kvásek, necháme cca 15 minut vykynout. Poté smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme v hladké, kypré těsto, které necháme opět vykynout, asi půl hodiny. Těsto rozdělíme na dvě části a tvarujeme na dlouhé ovály. Pečeme na pomoučněném plechu v předehřáté troubě na 180 °C cca. 18-25 minut. Během pečení jednou nebo dvakrát lehce postříkneme vodou. Do těsta na ciabattu můžete přidávat olivy, sušená rajčata, ořechy, bylinky nebo kousky slaniny. Nezapomeňte, že fantazii se meze nekladou.
vloženo 15.02.2008    zobrazeno 2561x    verze pro tisk

Čerstvé dušené fazole

Čočková kaše

Čočkový salát po arabsku

Domácí banketky

Fazole po katalánsku

Jablečný nákyp

Krupicové krokety

Krupičník

Kukuřičné muffiny se sýrem a semínky

Mrkvové palačinky

Nadýchané plněné biskvity

Rohlíky zapečené se sýrem

Slané lívance

Slané lívance z ovesných vloček

Slané lívance ze strouhaně žemle

Smažené banány

Smažené omeletové nudle

Smaženky z rohlíků