Ciabatta - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg hladké mouky, 3 dl vody, 6 dkg kvasnic, 35 dkg hladké mouky, 4 lžičky soli, 2 lžičky krystalového cukru, 1 dl olivového oleje, 1 dl vody
Z první části hladké mouky, droždí a vlažné vody připravíme kvásek, necháme cca 15 minut vykynout. Poté smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme v hladké, kypré těsto, které necháme opět vykynout, asi půl hodiny. Těsto rozdělíme na dvě části a tvarujeme na dlouhé ovály. Pečeme na pomoučněném plechu v předehřáté troubě na 180 °C cca. 18-25 minut. Během pečení jednou nebo dvakrát lehce postříkneme vodou. Do těsta na ciabattu můžete přidávat olivy, sušená rajčata, ořechy, bylinky nebo kousky slaniny. Nezapomeňte, že fantazii se meze nekladou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka