cpt. Cook
 

Chřest zapékaný

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřest zapékaný

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg chřestu, 15 dkg tuku, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l mléka, 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný chřest uvaříme ve slané vodě dopoloměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a trochou vývaru z chřestu, povaříme 10 minut, přidáme sůl, muškátový oříšek a pepř. Chřest dáme na vymazanou ohnivzdornou mísu a zalijeme připravenou omáčkou. Povrch posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě pečeme asi 20 minut dozlatova. Místo muškátu můžeme použít čerstvý rozsekaný zelený kopr.

www.tacos.cz Příloha: brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1586x    verze pro tisk

Chřestové omelety

Marinovaný chřest s bylinkami

Nákyp s naťovými cibulkami

Naťové cibulky po indicku

Naťové cibulky se strouhaným sýrem

Pečené cibule s rozmarýnem

Pečený celý celer s ořechy a modrým sýrem

Plněné cibule na Makóský způsob

Pór dušený s uzeným masem

Pór gratinovaný se sýrem

Pór na paprice

Pór po švýcarsku

Pór po švýcarsku

Pór s rajčaty

Pór s vejci jako mozeček

Pór s vejci jako mozeček

Pór se smetanovou omáčkou

Pór se sýrem a vejci dušený