Brambory s uzeným masem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1.15 kg brambor, 1/2 kg uzeného masa nebo salámu, 4 vejce natvrdo, 3/8 l mléka, 2 vejce na zalití, 4 lžíce strouhanky, 10 dkg oleje, cibule, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáč nebo ohnivzdornou mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme vrstvu brambor, na ni nasypeme drobně pokrájené maso nebo salám a natvrdo uvařená drobně pokrájená vejce. Osolíme, opepříme a opět dáme vrstvu brambor a na ni maso s vejci. Navrch dáme brambory, které pokapeme tukem s osmaženou cibulí nebo jen omastíme a posypeme rozstrouhaným sýrem. Dáme zapéci do horké trouby asi na deset minut, pak zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, a dopečeme dorůžova. Vedle masa můžeme též brambory prokládat dušenou brukví. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.