cpt. Cook
 

Bábovka se zeleninou a bylinkami

Bramborák s droždím

Bramborová baba s uzeným masem

Bramborová musaka

Bramborová paštika se špenátem

Bramborová zapejkačka se žampióny

Bramborové čtverečky s jablky

Bramborové preclíky

Bramborové pusinky

Bramborové topinky

Bramborové topinky

Bramborový gratin s lososem, špenátem a koprem

Bramborový kebab

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Francie   bluestarbluestarbluestarwhitestarwhitestar

Bramborový pekáč

Le farçon

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg brambor, 2 dkg hrubé soli, 3 dkg másla, 20 dkg anglické slaniny, 20 dkg cibule, 115 dkg rozinek, 2 dl 115% šlehačky, 2  vejce, 115 dkg tvrdého sýra Beaufort, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve vodě osolené hrubou solí uvařte brambory ve slupce. Troubu předehřejte na 180°C. Osmahněte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu v oříšku másle, přidejte nakrájenou cibuli a nechte opékat 10 minut. Stáhněte z ohně a přidejte rozinky. Nechte stranou.

www.tacos.cz Oloupejte brambory, rozmačkejte vidličkou a dejte do salátové mísy a jemně promíchejte s výpečky, cibulí a rozinkami, celými vejci, šlehačkou a třetinu nastrouhaného sýru Beaufort. Lehce přisolíte, opepříte a rozložíte vše do zapékací mísy. Pokryjte zbytkem strouhaného sýra. Dejte na půl hodiny do trouby na 180 °C.

vloženo 06.09.2007    zobrazeno 3078x    verze pro tisk

Bramborový prejt

Bramborový třesenec se sýrem a slaninou

Brambory Aurora

Brambory na plechu se sýrem