Brambory po myslivecku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg brambor, 150 dkg zelí, 215 dkg čerstvých hub, 10 dkg klobásy, 15 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 15 dl vývaru, 3 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené oloupané brambory nakrájíme na plátky a klademe do hlubší, tukem vymazané zapékací mísy střídavě s jemně nakrájenými houbami a na kostičky nakrájenou uzeninou. Jednotlivé vrstvy osolíme a okořeníme. Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji, zředíme vývarem a povaříme. Jako poslední vrstvu klademe jemně nakrájené zelí, zalijeme připravenou bešamelovou omáčkou a pečeme v troubě.