cpt. Cook
 

Bramborový prejt

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborový třesenec se sýrem a slaninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg brambor, sůl, 10 dkg hrubé mouky, 12 dkg anglické slaniny, 10 dkg másla nebo rostlinného tuku, 115 dkg tvrdého sýra, zelená petrželka, tuk na vymazání formy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Den předem uvařené brambory oloupeme, rozstrouháme a rozložíme volně na vále. Posypeme je solí a hrubou moukou. Těsto netiskneme, pouze rukama nebo dvěma vidličkami lehce promícháme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, zpola rozškvaříme, škvarečky ocedíme. Přidáme tuk a rozpustíme ho s tukem slaniny. Do vymazané větší koláčové formy nebo pekáčku dáme polovinu bramborové drti, posypeme ji škvarečky slaniny a částí strouhaného sýra. Pokapeme tukem. Dodáme zbytek brambor a posypeme sýrem, petrželkou a hojně pokropíme tukem. Slaný třesenec pečeme dozlatova v troubě. Je výborný se špenátem nebo s hráškem, ale můžeme ho podávat i jako slaný koláč k čaji.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2762x    verze pro tisk

Brambory Aurora

Brambory Hasselback

Brambory na plechu se sýrem

Brambory pečené s tvarohem

Brambory plněné masem

Brambory po myslivecku

Brambory po myslivecku

Brambory s klobásou

Brambory s uzeným masem

Brambory s uzeným masem

Brambory Voisin

Brambory z kraje Dauphiné

Brambory zapečené na slanině

Brambory zapečené s bešamelovou omáčkou

Brambory zapečené s brynzou

Brambory zapečené s houbami

Brambory zapečené s houbami I.

Brambory zapečené s houbami II.