cpt. Cook
 

Bábovka se zeleninou a bylinkami

Bramborák s droždím

Bramborová baba s uzeným masem

Bramborová musaka

Bramborová paštika se špenátem

Bramborová zapejkačka se žampióny

Bramborové čtverečky s jablky

Bramborové preclíky

Bramborové pusinky

Bramborové topinky

Bramborové topinky

Bramborový gratin s lososem, špenátem a koprem

Bramborový kebab

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Bramborový pekáč
(Le farçon)

Bramborový prejt

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborový třesenec se sýrem a slaninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg brambor, sůl, 10 dkg hrubé mouky, 12 dkg anglické slaniny, 10 dkg másla nebo rostlinného tuku, 115 dkg tvrdého sýra, zelená petrželka, tuk na vymazání formy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Den předem uvařené brambory oloupeme, rozstrouháme a rozložíme volně na vále. Posypeme je solí a hrubou moukou. Těsto netiskneme, pouze rukama nebo dvěma vidličkami lehce promícháme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, zpola rozškvaříme, škvarečky ocedíme. Přidáme tuk a rozpustíme ho s tukem slaniny. Do vymazané větší koláčové formy nebo pekáčku dáme polovinu bramborové drti, posypeme ji škvarečky slaniny a částí strouhaného sýra. Pokapeme tukem. Dodáme zbytek brambor a posypeme sýrem, petrželkou a hojně pokropíme tukem. Slaný třesenec pečeme dozlatova v troubě. Je výborný se špenátem nebo s hráškem, ale můžeme ho podávat i jako slaný koláč k čaji.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2030x    verze pro tisk

Brambory Aurora

Brambory na plechu se sýrem