cpt. Cook
 

Bramborový prejt

Bramborový třesenec se sýrem a slaninou

Brambory Aurora

Brambory Hasselback

Brambory na plechu se sýrem

Brambory pečené s tvarohem

Brambory plněné masem

Brambory po myslivecku

Brambory po myslivecku

Brambory s klobásou

Brambory s uzeným masem

Brambory s uzeným masem

Brambory Voisin

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brambory z kraje Dauphiné

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  815 dkg brambor, 6 dkg másla, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 115 dkg strouhaného tvrdého sýra, 2.15 dl mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zapékací mísu, pekáč nebo kastrol vymastíme a vytřeme česnekem. Syrové oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky, postupně vrstvíme do nádoby, přičemž každou vrstvu mírně osolíme, okořeníme a posypeme sýrem. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Zalijeme osoleným a opepřeným mlékem, posypeme sýrem a přidáme kousíčky másla. Zapékáme pozvolna v troubě, až se vydusí všechno mléko a povrch je dozlatova vypečen.

www.tacos.cz Podáváme s dušeným špenátem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2262x    verze pro tisk

Brambory zapečené na slanině

Brambory zapečené s bešamelovou omáčkou

Brambory zapečené s brynzou

Brambory zapečené s houbami

Brambory zapečené s houbami I.

Brambory zapečené s houbami II.