Bramborové lívance
recept ze stránek www.tacos.cz 15 porcí: 1/2 kg brambor, 1/2 vejce, 1/2 dkg kvasnic, 3 dkg moučkového cukru, 1/2 lžička soli, 18 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, tuk na smažení, švestková povidla na namazání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kamenného hrnku dáme loupané vařené strouhané brambory, vejce, droždí, cukr, sůl, mouku, mléko. Vše dobře promícháme a necháme zkynout. Vykynuté těsto lijeme na rozpálenou pomaštěnou formu livanečníkovou a opečeme po obou stranách do růžova. Upečené lívance namažeme povidly. Bramborové lívance jsou velmi křehké. Je proto nutné nerozlévati je na pánvi příliš tence, poněvadž by se při obracení trhaly.