cpt. Cook
 

Bramborák

Bramborák

Bramborák - cmunda, vošouch, tóč, drn

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborák (cmunda, sejkory, kramfleky)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, sůl, 1/2  vejce, 12 dkg hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka, tuk na smažení (podle chuti možno kořenit pepřem, případně i mletým kmínem)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrové brambory oloupeme a jemně nastrouháme, vodu zpravidla nesléváme. Aby brambory nezhnědly, zasypeme je moukou. Okořeníme, osolíme, přidáme prolisovaný nebo utřený česnek a vejce a vše promícháme na hladké těstíčko.

www.tacos.cz Těsto klademe na pánev do rozpáleného tuku, lžící roztíráme na placky a opékáme po obou stranách dozlatova. Při pečení kontrolujeme teplotu, aby byly bramboráky dobře propečené a křupavé.

www.tacos.cz Varianty:

www.tacos.cz Bramborák se škvarky - do těsta přidáme 150 g posekaných a prohřátých škvarků.

www.tacos.cz Bramborák se zelím - do těsta přimícháme 180 g pokrájeného kyselého zelí.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5230x    verze pro tisk

Bramborák plněný zelím

Bramboráky s balkánským sýrem

Bramboráky s hrachem

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Bramborová omeleta s cuketami
(Frittata di patate e zucchini)

Bramborová roláda

Bramborové lívance

Bramborové lívance

Bramborové lívance se sýrovou nádivkou

Bramborové lokše s povidly

Bramborové placičky

Bramborové placky

Bramborové placky (lokše)

Bramborové placky (šumpláty)

Bramborové placky plněné zelím

Bramborové placky s dušenými jablky