Bramborová roláda
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg brambor, 15 dl mléka, 3 lžíce škvarků, 3 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sůl, 8 lžic strouhanky, 3 lžíce vepřového sádla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oloupeme, nastrouháme, spaříme horkým mlékem, přidáme dobře rozsekané škvarky, utřený česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku. Hmotu promícháme a je-li těsto řídké, zahustíme ještě strouhankou. Pekáč vymažeme sádlem, vlijeme do něj připravenou směs, rozetřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 20 minut, až povrch a okraje zrůžovějí. Horkou placku vyklopíme na alobal, stočíme v závin a nakrájíme na díly. Podáváme se zelným salátem.